Tavoitteeni nostaa hiilareiden päivittäistä määrää on osoittautunut odotettua haastavammaksi. Olen himoinnut tavallista kotiruokaa ja jättänyt hiilarit laskematta siinä toivossa, että syömäni ruoat menisivät noin vain solahtaen matriisiini. No, eivätpä ole menneet. Alkuviikon paino takkusi paikallaan ja lähti pienoiseen nousuun loppuviikkoa kohti. Siinä vaiheessa kauhistuin ja tein sen, mitä ei missään nimessä pitäisi: aloin ahmia herkkuja. Siis ei ryhtiliikettä vaan mitä pahimman laatuista lepsuilua. Jostain syystä elimistöni antoi tämän anteeksi ja viikon vaivainen painonpudotussaldo on sata grammaa. Aika huonosti, mutta ei sentään plussaa. Täytynee tehdä jonkinlainen suunnitelma hiilareiden nostosta eikä vain jättää kaikkea himojen varaan. Hyvin äkkiä saan päivittäisen hiilihydraattimäärän nimittäin nostettua kahdestakymmenestä esimerkiksi kahteen sataan. Sillä ei paljon painoa pudoteta eikä terveysvaikutuksista nautita.

Lenkkeily on mielestäni syksyisin mukavaa. Ainoa, mikä vähän harmittaa on kura, sillä koiraparkojen tassuja saa olla aina kuuraamassa lenkin jälkeen puhtaiksi, eivätkä ne varsinaisesti rakasta sitä puuhaa. Käveleminen ulkona on ihanaa, kivempaa kuin kesällä, kun ei koko ajan ole kauhea hiki ja päällekin voi laittaa enemmän kuin pienimmät shortsit ja topin. Syysvaatteet ovat nättejä. Minä aina väitän vihaavani syksyä, mutta ei se ihan niin ole. Vihaan talvea ja syksy on siitä paha, että se johtaa vääjäämättä talveen. Syysmyrskyt ovat ihania, on niin mahtavaa istua sisällä kuunnellen tuulen ulinaa ja sateen pauhua takkatulen ääressä tai vaikka työpaikallakin. Aurinkoiset syyspäivät ovat erityisen ihania, kauniita ja hurmaavia, luonnon värit ovat niin hehkuvia ja vahvoja. Loppusyksyssäkin on oma viehätyksensä. Mutta talvi, en halua edes ajatella sitä. No, käytettäköön tässä taas kerran viisautta, jota jaan niin usein: talvi on laihduttamista varten.

Alkavaan viikkoon käyn jälleen motivaatiota pursuten ja hyviä lenkkisäitä odotellen. Onneksi olen hyvässä vauhdissa niin yksi huono viikko ei vielä projektiani pilaa. Katsotaan, mitä tämä viikko tuo tullessaan. Kaupasta ainakin tuli mukaan hyvät eväät alkuviikoksi.