Viimeiset päivät ovat taas olleet motivaation kannalta loistavia. Fiilikset ovat tietenkin korkealla heti, kun paino notkahtaa alaspäin ja motivaatio jaksaa jatkaa on ehdottoman hyvä. Rakastan kesää ja hellettä, mutta yövuoroja tehdessä helteiset päivät eivät ole kovin käytännöllisiä. Helteiset päivät kun tarkoittavat kosteankuumia öitä sekä hikistä väkisinmakaamista kun pitäisi nukkua. Myös lenkkeily on aikamoista saunamaratonia, tuntuu kuin pumppu hirttäisi kiinni ihan vain kuumuudesta johtuen. Koiratkaan eivät ole olleet kovin innoissaan pitkistä lenkeistä, joita mieluiten nyt tekisin. Kotiin tultua ne ovat aivan patterit lopussa ja makaavat kielet ulkona eteisen klinkkerilattialla. Töissä tuntuu siltä, kuin jokainen pienikin työtehtävä olisi rankka urheilusuoritus. Tänä yönä minulla on menossa jo toiset työvaatteet, onneksi niitä sentään löytyy varastosta pilvin pimein. Suihkuun pääseminen on vain etäinen haave, aamulla sitten ennen nukkumaanmenoa likoan kylmän veden alla elpymässä.

Ketoosi jatkuu onnekkaasti. Olo on jälleen leijuvan hyvä, pääkin on keventynyt kun sain päänsäryn pois. Mielestäni ketoosi on aika kiva olotila, kunhan sen saa hyvin päälle. Hiilareita olen laskeskellut melko summittaisesti, mutta hyvin ne pysyvät alle kahdessakympissä nyt, kun makeanhimo on tipotiessään eikä näläntunnettakaan juuri tule. Itse asiassa nälkä on niin harvinainen vieras, että joudun välillä syömään ihan kellon mukaan, jotta muistaisin neljän tunnin ateriavälin. Olen huomannut, että paino jää heti junnaamaan, jos syön liian harvoin.

Torstain ruokailut:

  • herättyäni klo 16 vettä ja vitamiinipilleri, lenkin jälkeen kahvia ja juustoa sekä kurkkua
  • "lounas" klo 18 kesäkurpitsapaistosta, jossa jauhelihaa, pekonia, kesäkurpitsaa ja juustoa, paljon kuplavettä juomaksi (meillä on Aqvian soodakone, kuplavesi on mielestäni ihanaa ruoka- ja janojuomaa. Ennen kannoimme pullotolkulla kaukaa rahdattua, tehtaalla hiilihapotettua lähdevettä kaupasta, nyt on elämä helpompaa ja luontoystävällisempää)
  • töissä klo 24 eilistä kaalikeittoa noin 2,5dl, vettä ja kahvia
  • seuraavaksi on kello neljän välipala, juustoa, kurkkua, puolikas tomaatti, kalkkunaleikettä ja hieman sokeritonta mustikkakeittoa
  • aamulla kotona syönen vielä partaäijää ennen nukkumaanmenoa, nukkumaan pääsen suunnilleen klo 8.30.

Torstain liikunnat: hikilenkki koirien kanssa, erittäin reipas kävelyvauhti, matka viitisen kilometriä mikä tuossa kelissä on enemmän kuin tarpeeksi. Töissä unohdin kävellä portaat (hävetti niin, että meinasin mennä takaisin alas ja tulla portaita) kun juttelin työkaverin kanssa ja yks-kaks olimmekin hississä! Työtehtävissä onkin tullut käveltyä niin, että muistin askelmittarini, jonka hankin kolmisen vuotta sitten ollessani ihanassa liikuntakoukussa. Taidan ottaa sen uudelleen käyttöön. Myös nilkkapainot pääsevät taas käyttöön kunhan lämpötilat hitusen laskevat. Niitä töissä käyttäessä saa tosin melko paljon pitkiä katseita ;) Kotona olen myös viime päivinä ottanut tavaksi tehdä kotona jonkinlaisen niska-hartia-selkäjumpan jumituksia ehkäistäkseni ja hoitaakseni.

Tämän päivän pudotus oli -200g mikä on ihan ok huomioiden edellispäivän loistotuloksen. Alaspäin on alaspäin!