Painonlasku on täysin pysähtynyt. Ei väliä mitä teen, lisään liikuntaa, syön enemmän, syön vähemmän, lisään rasvoja, vähennän hiilareita, vähennän kaloreita ja lisään niitä, sama juttu joka päivä. Vaaka on varmasti rikki. Sen on pakko olla. Tiedän, että tämä lukema, mitä vaaka nyt näyttää sinnikkäästi, on aiemminkin tuottanut minulle vaikeuksia. Jostain syystä kehoni ilmeisesti pitää tästä painosta (en voi tajuta miksi ihmeessä!) ja jumahtaa aina siihen. Ja tietenkin, kun minulla olisi kova hoppu saada paino liikahtamaan alaspäin, se ei suostu sitä tekemään millään ilveelläkään. Ilmeisesti olen kuitenkin kuluneina viikkoina saanut sen verran painoa pudotettua, että nyt on iskenyt jonkinlainen säästöliekki tai tasoitusvaihe päälle. Aineenvaihdunta toimii mielestäni ihan hyvin, tosin tänä aamuna olin kasvoista aika pahasti turvoksissa herättyäni, johtunee eilisen supersuolaisesta savukalasalaatista, jota söin ahneuksissani vielä juuri ennen nukkumaanmenoakin vähäsen.

Lenkkeily rullaa ongelmitta, tosin siis kävely, ei juoksu. Olen kahden vaiheilla siitä, pitäisikö minun hankkia juoksukengät ja aloittaa 10 viikon juoksuohjelma vai ei. Kokeilemallahan se tietenkin selviäisi ja voisihan niitä sikakalliita lenkkareita käyttää sitten kävellessä, ellei juoksemisesta tulisikaan mitään. Kateellisena vain katson, kun toiset juoksevat vaikka minkä painoisina ja näen jopa unia juoksemisesta (toiveet ja odotukset kuvastuvat tosi usein unissani). Kävelen jo aika rivakkaa tahtia nyt kunnon kohottua ja odotukseni ovat korkealla lomareissun patikkaretkiä ajatellen.

Ihmetyttää painonjumitus siinäkin, että muotoni tuntuu muuttuneen ihan kivasti. Ylimmäinen mahamakkara on tasoittunut litteämmäksi ylävatsaksi, eikä makkara puristu esille enää farkut jalassakaan. Se jo tekee olon paljon mukavammaksi. Vaatteet, jotka kuukausi sitten kiristivät pahasti alkavat jo olla löysiä ja mukavia. Mieskin nauroi yhtenä aamuna, että vaatteeni taitavat jäädä kovaa vauhtia suuriksi. Se tuntui mukavalta. No, haaveilen suurista pudotuslukemista vielä jonain päivänä, vaikkapa huomenna!

Tämän päivän pudotus oli siis nolla. Tämän päivän syömiset ovat pitäneet sisällään kahvia, vitamiinipillerin, kolme grillattua Kabanossi Karski- makkaraa (hiilaria nolla) sekä palasen leipäjuustoa sulatettuna. Kasviksia en ole syönyt tähän mennessä lainkaan. Aion korvata sen vajeen yön aikana, mukanani on tonnikalasalaattia alkuyöksi ja partaäijää aamuksi. Tämän päivän liikunnat ovat vanhat tutut, tunnin lenkki koirien kanssa hyvällä sykkeellä sekä portaita seiskakerrokseen työkaverin kanssa jutellen samalla. Jos yö on rauhallinen, aion tehdä Gymstickillä keppijumppaa ja voisinpa vaikka kävellä osastoa ympäri huvin vuoksi. Hah hah, ei taida tapahtua...