Minun täytyy olla projektistani kerta kaikkiaan innoissani kun jaksan vääntää jo päivän toista postausta. Taisi olla tosi hyvä juttu, etten päätynyt näitä tuonne tavallisen blogin puolelle paatostelemaan, tosin täytyy pitää huolta siitäkin, ettei vain sieluni laskiämpäri pääse jäämään tyhjilleen ja huomiotta päiviksi. Olen ihan paahteessa tällä hetkellä, tuntuu kuin läski tirisisi ihan koko ajan, vaikka lihassokerihan se siellä vasta kehosta kaikkoaa. Kokemuksesta tiedän, että elimistöni kerää noin pari kiloa lihassokeria, joka sitten ensimmäisenä karisee kun vedän hiilarit lähelle nollia. Lihassokerista tietämättömille suosittelen vierailua siellä toisessa blogissani täällä, koska äskettäin postasin juuri kyseistä aihetta sivuten. Yleensähän kuulee puhuttavan laihduttajalle, että "ensin lähtee nesteet". Moni on ihmetellyt, että mitä ne nesteet sitten oikein ovat, kun olo ei ole turvonnut vaan ainoastaan lihava. Selitys alun nopealle painonpudotukselle onkin pikemmin lihassokerivarastojen tyhjeneminen kuin varsinainen nesteenpoisto. Toki, jos on itselleen vaikkapa grillimakkaralla ja oluella hankkinut kauniin Mervi Tapola-turvotuksen, niin kyllähän sekin siinä parin ekan päivän aikana lähtee laskemaan, siis mikäli sitten karpatessa muistaa vältellä runsassuolaisia tuotteita. Niin, ja juoda riittävästi vettä. Sekin on hassu dilemma, miten turvotukset laskevatkin vettä juomalla eikä sitä välttelemällä. Tätä joudun lähes päivittäin työssäni paasaamaan potilailleni. Hassua, miten vähän monet juovat vettä -jotkut eivät lähes ollenkaan! Kuitenkin aikuinen ihminen tarvitsee parisen litraa vettä päivässä, eikä sitä saa läheskään kaikkea ruoasta vaikka litkisi pelkkiä keittoja. Helteillä pieni nestelisä auttaa hyvinvoinnin turvaamisessa, samoin fyysisessä rasituksessa. Ja jos vesi ei kerta kaikkiaan maistu, niin vaikka sitten sokeritonta, laimeaa mehua. EI tuoremehuja, EI limppareita ja ehdottomasti EI teetä, kahvia tai alkoholia. Siis jos nesteytyksestä puhutaan. Tee, kahvi ja alkoholijuomat kun toimivat diureetteina eli nestettä elimistöstä poistavina aineina eli ne itse asiassa vain lisäävät nestehukkaa. Siksi alkoholia nautittaessa tulisi aina muistaa viisaus "joka toinen vettä". 

Päivän liikunnat tähän mennessä:

Puolen tunnin lenkki erittäin vastahakoisten koirien kanssa ei-lenkkiaikaan. Vastahakoisia ne olivat todennäköisesti ensinnäkin siksi, että ovat tottuneet nukkumaan siihen aikaan ja suurempi syy on tuo helle. Kumpikaan noista otuksista kun ei juuri rakasta auringonpaahteessa tallustelua. En ehkä itsekään pitäisi siitä tuollaisessa turkissa. 

Pyöräily kylälle kauppaan. Ei sinänsä kovin raskasta liikuntaa matkan puolesta (parisen kilometriä suuntaansa) mutta helteen ja paluumatkan painavan repun, etukorin ja ylämäen huomioiden tälle kunnolle ihan riittävän raskasta.

Kohta raahaan pienet koiraparkani taas lenkkeilemään. Tällä kertaa parikymmentä minuuttia riittänee. Olen itsekin vielä ihan hiessä kauppareissusta ja kohta pitäisi mennä kosteankuumaan kodinhoitohuoneeseen nostamaan pyykkejä kuivausrummusta pois ja pesukoneesta kuivausrumpuun. Siinä tropiikissa voi minkä tahansa laskea liikunnaksi ;)