Hyvin menee, mutta menköön! Paino on junnannut viisi päivää lähes paikoillaan, mutta eiköhän se siitä taas alaspäin hievahda. Olen syönyt tunnollisesti ohjelman mukaan lauantain pientä juomarepsahdusta lukuunottamatta. Olo on mitä mainioin ja uuma tuntuu heti jo hieman vähemmän turpealta. Eilen kävin lohtushoppailemassa ankean aamuherätyksen ja raskaan työpäivän jälkeen itselleni tuhottoman kasan uusia vaatteita. Lähinnä ostin lomareissua silmälläpitäen, mutta muistin myös tilanteet, joissa kaapista ei ole löytynyt mitään päälle pantavaa ja olen kaivannut sinne jotain tietynlaista vaatekappaletta. Eiliselle suunnittelemani lenkki vaihtui siis kiivastahtiseen kaupoissa juoksenteluun. Kahdessa tunnissa kolusin kaikki mahdolliset vaatekaupat Jumbossa läpi ja ostin hyvän määrän paitoja, mekkoja, housuja ja asusteita sekä yhdet sandaalit. Alennusmyynnit olivat aika kivasti vielä päällä ja monen tuotteen hinta yllättikin iloisesti. Aiemman kokemukseni perusteella tähän aikaan ei välttämättä ole kuin kammottavia rättejä jäljellä, liekö helteet tehneet sen, etteivät ihmiset ole viitsineet kauppoja kierrellä.

Maanantain syömiset

  • aamiaisella kahvia, vitamiinipilleri ja töissä hieman partaäijää sokerittomalla mehukeittolorauksella, paljon vettä
  • lounaalla 2 keitettyä munaa, juustoa, kalkkunaa, salaattia ja kurkkua sekä vettä ja kahvia
  • kotiin päästyä äkkiä vähän juustoa ja salamia sekä vichyä
  • illalla liian myöhään Jumbosta tultua salaattia, kurkkua, hieman tomaattia, kruunumajoneesia, oliiviöljyä, mozzarellaa ja grillattua sian sisäfileetä.

Tiistain syömiset

  • aamulla kahvi, vitamiini, töissä partista ja mehukeittoa
  • töissä lounaaksi "venäläistä kalaa" eli kummeliturskaa hapankaalihunnulla (älyttömän hyvää vaikkei heti uskoisi!) sekä iso annos jäävuorisalaattia ja kurkkua, vähän paprikaa ja tomaattia, öljypohjainen maustekastike, paljon vettä vähän väliä
  • töissä välipalaksi juustoa ja kalkkunaa sekä vichyä
  • päivälliseksi töissä 2 munaa, 3 siivua grillattua sian sisäfileetä, juustonoppia, kesäkurpitsaa ja kurkkua, vettä
  • illalla vielä juustonapostelua kotiin päästyä

Portaita olen töissä kiivennyt ahkerasti paitsi lounaalta tullessa. Se on sentään jo vähän liikaa, vatsa täynnä hinautua vatsahapot suussa seitsemän kerrosta portaita.

Herkkuvinkki: Nellie Dellies- salmiakkikarkit ja saman merkin lakunapit ovat tosi vähähiilihydraattisia, niitä ei voi pahinkaan karkkihimoitsija syödä kovin montaa kerralla ja ne ainakin pistävät suolistoon vipinää!