Maanantaifiilis ei ole puoleksikaan niin paha kun tietää, että jo torstaiaamuna saa jäädä lomalle. Olipa mahtava idea pitää tämän kesän lomat alku- ja loppukesästä kahden viikon pätkissä! Aluksi pelkäsin, ettei kumpikaan lomanpalanen tunnu kunnolla lomalta ja että koko kesä menisi tämän loppuosan odotteluun. Kumpikaan pelkoni ei onneksi toteutunut lainkaan. On ollut erilaista olla koko yleinen loma-aika töissä enkä ole kokenut silti jääneeni mistään paitsi. Nyt, kun suurin osa kavereista on jo lomansa pitänyt ja kärvistelee töissä, on minulla vielä mitä mahtavin kaksiviikkoinen edessä. Saa nähdä, mitä teemme ensi kesän lomien kanssa.

Tänään mennään siis hyvällä ololla kohti ensimmäistä tavoitetta. Punnitsin itseni mielenkiinnosta ennen aamulenkkiä ja sen jälkeen, mutta koska erot olivat niin suuret, päätin uskoa ennen lenkkiä- painoa. Jos olisin merkannut lenkin jälkeisen painon, olisin jo tavoitteessani! Sen sijaan ennen lenkkiä paino oli sama kuin eilen eli pudotus nolla. Se on ehkä kuitenkin uskottavampaa, sillä hikoilin lenkillä melkoisen paljon ja jos merkkaisin sen jälkeisen painon, olisi pelkona se kammottava plustulos huomiselle, jota olen luvannut karttaa kuin ruttoa -ja onnistunutkin tähän saakka! 

Eilisillan syömiset lähtivät vähän käsistä sitten kuitenkin. Iltaruoan jälkeen söin kaksi palaa 78%-suklaata ja koin huonoa omaatuntoa. Siitä huolimatta söimme Miehen kanssa vielä myöhäisen iltapalan, mantelileipää, voita, juustoa ja kalkkunaa sekä Pepsi Maxia saunan jälkeen. Eilisen hiilarit paukkuivat siis lujaa yli kahdenkympin. En ole uskaltanut niitä edes ihan tarkkaan laskea. Liikuntaa eiliselle tuli onneksi melko runsaasti.

Tämän päivän ateriasuunnitelma näyttää seuraavalta:

  • kahvia, pähkinöitä, vitamiinipilleri (syöty jo)
  • lauantailta ylijääneitä grilli- ja savustusherkkuja eli lihaa ja kalaa sekä roomansalaattia ja kurkkua mausteöljyn kera ja höyrytettyä parsakaalia voisulan kanssa. Nami!
  • töihin mukaan roomansalaattia, kurkkua, pari kirsikkatomaattia (kaikki mainitut kasvikset lähitilalta) sekä fetaa ja mausteöljyä.
  • aamulla joko töissä tai kotiin tultua juustoa ja kinkkua.

Tämän päivän liikunnat:

  • pitkä kävely koirien kanssa hyvällä vauhdilla, hyvällä sykkeellä ja hyvällä fiiliksellä, sääkin oli upea, lämmin mutta tuulinen
  • jumppa lenkin jälkeen
  • portaita seiskakerrokseen ainakin kerran (töissä)

Päätin lisätä päivittäisen jumpan tämän viikon ohjelmaan, sillä haluan ehdottomasti lauantaiaamuna olla tavoitepainossani.