Syksyn projektini muokkautuu hiljalleen. Tavoitteeksi olen asettanut pudottaa painoani kymmenen kiloa viime maanantain painosta jouluun mennessä. Hieman vielä pohdin sitä, mihin se aloituspaino nyt kuitenkaan kannattaisi sijoittaa, painoni on nimittäin maanantaista tähän päivään mennessä pudonnut jo 1,8kg. Olin siis ilmeisen turvoksissa ja tukossa lentomatkojen jäljiltä. Jospa laittaisin kuitenkin aloituspainoksi sen, mihin viime projektini loppui, eli siis nyt olisin sitten laihtunut kahdeksansataa grammaa. Tämä lienee järkevämpää. Mutta miten sitten viikkopunnitus menisi fiksusti? Pitäisikö ensimmäinen viikko jättää tyngäksi, sillä tarkoituksenani oli muuttaa punnituspäivä lauantaista maanantaiksi. Viikonlopun jälkeen punnitseminen kun on niin paljon haastavampaa kuin ennen viikonloppua puntarilla käyminen, maanantain ollessa vaakapäivä, en voisi niin herkästi lipsua viikonloppuisin. 

Yksi suuri tavoitealue on alkoholittomuus. Nyt minut tuntevat saattavat vähän hörähdellä huvittuneina. En ole ollut mikään alkoholiongelmainen tähänkään saakka, mutta viikonlopun nautintoihin on lähes poikkeuksetta kuulunut punaviini. Nyt, kun menestyksekkäästi pääsin tuosta paheesta jo lähes kokonaan eroon, ajattelin jatkaa samalla tavalla. Säästyypähän kaloreita, rahaa ja päiviä, kun ei tarvitse potea päänsärkyä aina sunnuntaisin. Terveyteni ei varmaankaan pistäisi pahaksi alkoholittomuutta. 

Makeista herkuista koen vieroittautuneeni jo melkoisen hyvin. En koe makeanhimoa juuri ollenkaan, ja jos sitä on, se menee äkkiä ohi kahdella palalla tosi tummaa suklaata (joka on myös niin pahaa, ettei sitä voi paljoa syödäkään). En ole syönyt loman aikana enkä juuri sitä ennenkään myöskään makeutusaineella maustettuja jälkiruokia juuri lainkaan. Satunnaisesti tein ennen lomaa marjarahkaa, johon laitoin pienen ripauksen steviaa. 

Nyt olen pohtinut paljon myös ruokavaliota. Karppauksella jatkan edelleen, se on selvä. Se vain sopii minulle niin hyvin ja olen sen jo aika läpikotaisin oppinut. En kuitenkaan usko jaksavani ketoosissa tasapainottelua kuukausikaupalla ja ajattelinkin, että nyt olisi aika nostaa hiilarimäärää sen verran, että paino jatkaisi laskemistaan, mutta pysyisin poissa ketoosista. Siinä onkin varmasti muutamaksi viikoksi kokeilemista. Olen aloittanut siten, että syön päivittäin joko Karppinen-leipää tai itsetehtyä mantelileipää, joista kesällä pysyttelin melko visusti erossa. Lisäksi olen lisännyt iltapalaani porkkanan. Voi kuulostaa hassulta, mutta koska Madeiralla saimme lähes joka ruoan kanssa porkkanaa, muistin miten herkullista se mielestäni onkaan ja koska en juuri reissussa lihonut, totesin että voinen sitä hieman syödä päivittäin.

Tällä hetkellä ruokamatriisini näyttää suunnilleen tältä:

  • aamiaiseksi kaksi palaa Karppista tai yksi mantelileipä, päälle voita, juustoa ja kalkkunaleikettä sekä kurkkua, muutama kirsikkatomaatti, vettä, teetä ja vitamiinipilleri
  • lounaaksi salaattia joko tonnikalan, kananmunan tai kinkun kanssa, salaattikastikkeeksi joko majoneesia tai oliiviöljyä ja mausteita
  • päivälliseksi liha-kasvisruoka tai kala-kasvisruoka, joko paistosta, keittoa tai lämmin liha/kala ja salaattia.
  • iltapalaksi partaäijää marjakeiton kanssa sekä kuorittu porkkana, kuppi teetä.

Kahvinjuonnista yritän luopua vatsavaivojen vuoksi. Se on muuten vaikeaa. Kahvittomuus tekee päänsärkyä, levottomuutta ja nuhjaantunutta oloa. Jo kolmas päivä menossa, kai se tästä vähitellen. Vihreä tee on muuten kammottavan pahaa, mutta Green Tea& Lemon ihan juotavaa.

Viikonlopusta tulee riittävän haasteellinen, tiedossa olisi kahdet synttärit sekä vierailu vanhempieni luona.