Tämän päivän päivällinen oli herkullinen. Päätin jaksaa laittaa ruokaa sen sijaan, että olisin vain heittänyt pikasalaatin kasaan tai livauttanut kanafileet grilliin. Tein jauhelihamättöä, jonka resepti vaihtelee sen mukaan, mitä jääkaapista sattuu löytymään. Tänään siihen tuli:

  • 500g paistijauhelihaa (mikä tahansa jauhis kävisi, minä nyt vain satun tykkäämään paistista, hiilareita 0)
  • 150g pekonia (hh 0)
  • vähän silputtua sipulia (hh 4g/100g)
  • 1 suuri kesäkurpitsa (hh 2,5g/100g)
  • 1/2 suippopaprikaa (paprikassa, etenkin punaisessa, on runsaahkosti hiilareita, 4,5g/100g, laitoin siis vain värin vuoksi)
  • 100g Auramurua (nolla hiilaria)
  • 1dl kuohukermaa (hh 3g/100g)
  • paprikajauhetta, chiliä, mustapippuria ja basilikaa

Paistan ainekset erissä, laiskempi heittäisi ne vain perätysten pannulle. Ensin pekoni ja sipuli, sitten kesäkurpitsasuikaleet ja paprikasilppu, sitten jauhelihan ruskistus. Lopuksi kaikki yhdistetään pastakastikemaiseksi mössöksi ja nautitaan vaikkapa syvältä lautaselta lusikalla kuten meillä.

Töihin otin mukaan yhden Skyr-rahkan (makeutusaineella, niitä on myös sokerillisia, niihin en koske), hh3,3g/100g ja söin siitä iltakahvilla puolet, sekaan nakkasin neljä mansikkaa hh8,4g/100g, en voinut vastustaa sitä kiusausta kun mansikoita työpaikalla oli. Arvioin, että mansikat painoivat kymmenisen grammaa kappale, olivat nimittäin aika kitukasvuisia. Yön ekalla aterialla söin edellisten lisäksi 10 siivua saunapalvikinkkua sekä 5 siivua juustoa.

Seuraavalla aterialla syön kurkkua, avocadon (hh 0,8g/100g), jääsalaattia (hh1,0g/100g), lisää juustoa (hh0) ja kinkkua (hh0) sekä vähän pähkinöitä (hh 10g/100g).

Aamulla ennen töistä pääsyä syön vielä lopun rahkan, kurkkua ja juustoa. Vettä olen kitannut tähän mennessä litran verran töissä ja samaisen verran kotona.

Niin, ja urhoollisesti kipusin ne seitsemän kerrosta portaita. Vasta viidennessä kerroksessa alkoi hengästyttää toden teolla!