Lauantai oli ihanan toimeton vapaapäivä. Tai no, teimmehän me kaikenlaista kivaa, mutta siis ei mitään kovin tarpeellista. Siivousjuttuihin ei koskettukaan ja liikuntakin jäi koiralenkin ja iltauinnin varaan. Iltauintikaan ei ollut yhtä tehokas kuin perjantaina, sillä uimme kaatosateessa ja uitimme koirat samalla (yleensä uitamme ne erikseen koirarannan puolella ja uimme sitten itse kunnan yleisellä ihmisrannalla, tällä kertaa kun rannalla ei ollut ketään, uskaltauduimme ottamaan koirat mukaamme veteen, hyi meitä!) Kävimme Miehen kanssa Jumbossa shoppailemassa ja sehän oli minulle viikon toinen shoppailukeikka. En ollutkaan sitä ennen ostanut mitään muuta kuin ruokaa moneen kuukauteen, nyt on sitten sekin vaje täytetty. Olen löytänyt ihania vaatteita loppukesää ja matkaamme varten. Pessimistinä en ole ostanut mitenkään kovin pieniä vaatteita, vaan sellaisia, jotka näyttävät hyviltä kunhan vielä pari kiloa karisee, mutta mahtuvat päälle nyt jo. Realistina tajuan, että matkaamme on tänään tasan kolme viikkoa, enkä sinä aikana pysty ihmeitä enää tekemään. Tosin jo pudotetut -4,7kg kertovat, että tavoitteeseeni pääsy on todellakin mahdollista! Seitsemään kiloon kun on matkaa siis minun laskutaitojeni mukaan enää 2,3kg. Liikuntaa lisäämällä ja samassa ateriamatriisissa pysyttelemällä se on saavutettavissa. Siitä seuraava haaste onkin sitten saada paino pysymään samassa kahden viikon lomamatkan ajan, se tulee olemaan hankalaa. Pudotusta en sentään lähde matkalla edes tavoittelemaan, kunhan pyrin pysymään rasvaisimmista sokeriherkuista erossa. Hedelmät tulevat takuuvarmasti mukaan ruokavaliooni matkan ajaksi, sillä lomakohteessamme on niin ihana hedelmätarjonta etten pysty pysymään niistä erossa. 

Tänään onkin sitten siivous- ja leffapäivä. Ulkona on pilvistä ja tuulista, joten mitään rantapäivää tästä ei tule. Olenkin tuulispäänä vaihtanut kaikki talon liinavaatteet pöytäliinoja myöten ja pesukone jauhaa täysiä lasteja varmasti iltaan saakka. Mies urakoi nurmikonleikkuun, tuossa meidän tontissa kun on jo hieman enemmän hommaa kuin vanhassa, pikkuisessa rivaripihassa. Se kävi jo ihan liikunnasta, olisi varmaan pitänyt asettua vapaaehtoiseksi siihen hommaan! Miehellä (jolla tietenkin on vähemmän pudotettavaa kuin minulla) on paino pudonnut hurjaa vauhtia. Hän on jo -5,1kg:ssa ja juoksee vitosen lenkkejä lähes päivittäin. Minä harkitsin eilen juoksulenkkareiden ostoa, mutta en sitten ollut sillä tuulella, että olisin jaksanut keskittyä valitsemiseen ja sovittamiseen. Juoksukenkiä kun ei osteta värin ja ulkonäön perusteella... Meillä on katsomattomien leffojen pinossa niin paljon näkemisen arvoisia rainoja, että pitänee kohta ryhtyä urakkaan! Sen jälkeen, kun Miehen toimiala laajeni leffoihin, on katsottavaa kertynyt. Luulen, että tänään taitavat olla vuorossa kehutut "The Kids Are Allright" ja "Kuninkaan Puhe". Liikunnaksi olemme suunnitelleet Kinect-jumppaa illalla, kun on riittävän viileää. Kinecthän on XBOX360:n lisälaite, jossa pelaaja itse toimii peliohjaimena. Meillä on mahtavia, hien pintaan nostattavia liikuntapelejä, joilla aiomme siis tänään kuntoilla. Onneksi studiossa on ilmastointi ;)

Eiliselle lisätään iltasyömisiin pähkinöitä ja poistetaan aiemmin arvelemani juustot, ne eivät sitten ilman viiniä maistuneet. 

Tänään tarjolla on ollut kahvia, vitamiinipilleriä, vettä, Karppista voin, juuston ja kalkkunan sekä kurkun kera. Tiedossa olisi grillattua lihaa salaatin ja höyrytetyn parsakaalin kanssa, lisää vedenjuontia ja illaksi varmaankin taas ihanat smoothiet. Marjat ovat parhaimmillaan, ja vaikka niitä ei kovin paljon ruokavalioon mahdukaan, haluan nauttia niistä edes hieman. Viinimarjat ja karviaiset ovat makuuni hitusen liian kirpeitä sellaisenaan, joten menkööt sitten partaäijän ja kermatilkan kanssa tehosekoittimeen!